dimecres, 1 de desembre del 2010

Millorar la rendibilitat a partir de la xarxa

Les xarxes socials i l'entorn web 2.0 centraran la jornada sobre economia i ciutat que es farà aquesta tarda a Calella, organitzada per la regidoria de Promoció Econòmica. S'aprofundirà en les oportunitats que ofereixen aquests nous espais de comunicació per a la millora de la rendibilitat empresarial. Per això, s'han programat tres conferències que impartiran destacats professionals vinculats al món de la consultoria, el màrqueting i la comunicació.

L'aparició del facebook o el twitter, o tenir pàgines a Internet en entorns que permeten la interacció; han canviat de ple la nostra percepció del món. A nivell social però també tenen un pes específic a nivell empresarial, perquè aquests nous espais de comunicació representen altres oportunitats de negoci.

Les empreses han de saber com gestionar aquesta presència i, de fet, això és el que s'explicarà en la segona jornada 'Calella emprèn!' d'aquesta tarda. Ferran Muñoz, cap de servei de la Regidoria de Promoció Econòmica i Turisme ha dit que “no n'hi ha prou només amb el fet d'estar present a les xarxes socials com facebook, tenir bloc o perfil a youtube i twitter; cal disposar d'un pla estratègic per comprovar com això pot tenir una relació directa amb l'increment econòmic de les empreses”.

La jornada de debat sobre economia i ciutat comptarà amb la presència de destacats professionals, que s'encarregaran de les 3 conferències programades. El consultor Pau Canaleta parlarà de la marca i del missatge com elements que, adaptats al públic potencial, poden captar nous clients. Sobre qüestions més pràctiques d'impacte de les pàgines web o perfils de xarxes socials en els hàbits de consum, en parlarà Toni Mascaró, fundador i director general de l'empresa eMascaró, dedicada al màrqueting en línia.

L'última de les conferències, a càrrec del professor de la Universitat de Girona i director de l'Insetur, José Antonio Donaire, serà sobre les possibilitats del 2.0 en la promoció internacional de les empreses.

Aprofitant la temàtica de la jornada, la regidoria de Noves Tecnologies de l'Ajuntament de Calella presentarà el projecte TRAMITA sobre administració electrònica, que s'està desenvolupant a través dels Plans Ocupacionals. Una iniciativa que permetrà agilitzar i millorar les gestions que els ciutadans fan amb l'administració local, mitjançant les noves tencologies.

La segona jornada 'Calella emprèn!' començarà a dos quarts de cinc de la tarda a l'Ajuntament Vell. La participació és gratuïta amb inscripció prèvia.