dijous, 30 de desembre del 2010

Nadal al mercat municipal de Calella

Els paradistes del Mercat Municipal de Calella conviden a celebrar les festes nadalenques i l'entrada al nou any amb diverses activitats. La intenció és, a través de la mainada, acostar el mercat a la gent perquè descobreixi el canvi que ha experimentat en els darrers mesos. I el que queda, perquè una de les propostes d'inversió per a l'any vinent va dirigida a l'edifici construït l'any 1927 per Jeroni Martorell.

El patge de Ses Majestats els Reis d'Orient visitarà un Nadal més el Mercat Municipal de Calella per a recollir els desitjos dels nens i nenes i transmetre'ls als reis Gaspar, Melcior i Baltasar amb la intenció que se'ls compleixin la nit del 5 al 6 de gener. Serà a les instal·lacions del Mercat Municipal els dies 31 de desembre i 4 i 5 de gener de les 11:00h a les 13:30h, temps en què la mainada podrà fer entrega de les seves cartes.

A més, aquest any com a novetat, els paradistes han convocat entre les escoles de Calella un concurs de dibuix infantil. Els treballs es poden veure aquests dies exposats i passat Nadal, el 15 de gener, es donarà a conèixer el veredicte i s'entregaran regals als millors dibuixos. "Hi haurà dues categories: nens i nenes de P3 a P5 i de primària; i els paradistes premiaran el millor dibuix amb una bicicleta", ha explicat la regidora de Comerç de l'Ajuntament de Calella, Carme Campà.

Amb aquestes dues propostes, el Mercat Municipal de Calella vol aprofitar les festes per obrir-se a la ciutat i mostrar-se com un centre de compres modern i de qualitat. Amb les accions fetes, s'ha aconseguit dinamitzar el mercat i ara totes les parades existents estan en funcionament. A més, el Mercat serà objecte d'un nou projecte de reforma. Una de les inversions més importants de cara al 2011 servirà per obrir el lateral de l'equipament que dóna a la carretera Nacional II. "S'obrirà el lateral sense tocar l'estructura de l'edifici i s'hi col·locarà una vidriera, convertint l'espai en un passatge des del qual es podrà veure l'interior del Mercat", ha detallat Campà.

El projecte de reforma del Mercat Municipal de Calella, edifici noucentista de l'arquitecte Jeroni Martorell, té un pressupost de 130.000 euros.