divendres, 31 de juliol del 2009

Accident mortal a Sant Pol

8 persones mortes i una trentena de ferits, alguns en estat greu. Aquest és el balanç que deixa, de moment, el tràgic accident d'un autocar que ha bolcat,cap a un quart de 12 de la nit, a l'autopista C-32 al seu pas per Sant Pol de Mar.

En l'autocar viatjava un grup de turistes, principalment holandesos, que es dirigien als seus hotels de diverses poblacions de l'Alt Maresme i la Selva després d'haver passat el dia a Barcelona, a una excursió a les Fonts de Montjuïc. Des de l'Associació Turística de Calella, la seva vicepresidenta, Isabel Mallol, ha explicat a Ràdio Calella, que en principi i segons les seves darreres informacins, no hi havia cap d'aquests turistes allotjats a la nostra ciutat.

Els Mossos d'Esquadra investiguen ara les causes de l'accident en què s'han vist implicats, a més de l'autocar, un camió i dos turismes, segons fonts de Protecció Civil. L'intendent Sergi Pla, cap de la divisió de trànsit al Maresme Nord, explica que en els propers dies es podran conèixer les causes de l'accident.
La Policia de la Generalitat ha confirmat, però, que el conductor, amb 16 anys d'experiència, ha donat negatiu en la prova d'alcoholèmia i que portava treballant des de la una del migdia, per la qual cosa les condicions físiques del xofer eren, en principi, les correctes.

Els ferits han estat traslladats a diversos hospitals: al de Calella, a Mataró, a Can Ruti de Badalona i a Girona.

Per culpa de l'accident, l'autopista ha estat tallada durant tota la nit fins que, cap a les 5 de la matinada, els Bombers i els Mossos han pogut retirar l'autocar accidentat.

D'altra banda, el Gremi d'Hosteleria del Maresme s'ha mobilitzat per tal de donar suport logístic als familiars i als ferits d'aquest accident.