dilluns, 27 de juliol del 2009

La Fira, dedicada a Xile, sense Fira del Motor

Xile centrarà les propostes lúdiques i culturals que tindran lloc durant la Fira de Calella i l’Alt Maresme. L’Ajuntament de Calella ha decidit aquest 2009 suspendre la celebració de la Fira del Motor per la poca demanda d’empreses del sector automobilístic. Dins el recinte firal s’espera una davallada en el nombre d’institucions públiques presents.

La Regidoria de Fires de l’Ajuntament de Calella ha avançat algunes de les propostes culturals que acollirà la 29ena Fira de Calella i l’Alt Maresme, que se celebrarà del 25 al 27 de setembre al Passeig Manuel Puigvert.

Pel moment està confirmada la realització d’un recital en homenatge al poeta xilè Pablo Neruda. Es recordarà la trajectòria del premi Nobel de Literatura i un dels personatges més populars del país llatinoamericà, al qual es dedica el monogràfic de la mostra calellenca. A més, se succeiran les demostracions de danses tradicionals de Xile -entre elles les que oferirà el grup internacional “Rapa Nui”- o actuacions musicals.

En aquest sentit, Ferran Muñoz, director de la Fira de Calella i l’Alt Maresme, ha destacat l'actuació del guitarrista Eulogio Dávalos.

Les entitats calellenques tenen un paper destacat en la programació de la mostra. Durant tot l’any treballen en la confecció d’activitats per portar al recinte firal. Aquest any, per exemple, hi trobarem una exposició fotogràfica sobre Fars del Món, organitzada per Fotofilm amb motiu de la celebració del 150è aniversari de la torre lluminosa de Calella.

També s’espera una bona participació d’artesans i empreses comercials. Un sector que aposta per les possibilitats de promoció que ofereixen les fires. El ritme de contractació ha estat molt diferent en el cas de les empreses automobilístiques. Tant és així que s’ha decidit suprimir la Fira del Motor, un espai complementari a la mostra multisectorial.

La Fira del Motor s’havia celebrat paral.lelament a la Fira de Calella i l’Alt Maresme en els últims 5 anys. També seran baixa en aquesta edició del 2009 algunes institucions públiques a causa de retallades pressupostàries.