dimecres, 15 de juliol del 2009

Simulacre de salvament marítim

Un any més, tal i com estableix la normativa de la distinció Q de qualitat, la Platja de Garbí de Calella ha realitzat un simulacre de salvament. L'objectiu és posar a prova la capacitat de reacció dels diferents cossos de seguretat i sanitaris que intervenen en una situació d'emergència. El simulacre s'ha fet aquest migdia a l'alcalça de les guinguetes 2 i 3.

El regidor de Serveis Públics de Calella considera que les platges de la ciutat tenen garantida la seguretat durant les hores de més afluència.

El simulacre tenia per objectiu posar a prova la capacitat de reacció de les diferents parts que participen d'una situació d'emergència. Així es poden calcular els temps i la coordinació entre els serveis sanitaris, els agents de la Policia Local, els Mossos d'Esquadra i els membres de la Creu Roja.

El simulacre de salvament forma part del marc del Sistema de Gestió de Qualitat Q. Com a anècdota hem de destacar que el simulacre s'ha hagut de retardar un quart d'hora ja que els serveis d'emergència han hagut d'atendre un home que ha patit una crisi nerviosa per la picada d'una medusa.