divendres, 17 de juliol del 2009

Nivells d'ocupació turística preocupants

Els responsables de l'Associació Turística de Calella i de la Fundació Privada Costa de Barcelona-Maresme han expressat la seva preocupació pels actuals nivells d'ocupació a la comarca. Després d'un mes de juny fluix, les perspectives de cara al juliol i agost són molt pessimistes i dolentes.

Un dels gestors turístics de la zona, GHT Hotels, ha anunciat que l'ocupació actual a Calella és entorn el 60 per cent. Unes xifres preocupants que estan plantejant una temporada complicada. Quant a les reserves, la tendència actual és fer-les a última hora.

Per la seva banda, el president de l'Associació Turística de Calella, Enric Hernández, ha explicat a rtvcalella.cat que l'ocupació ha baixat 9 punts durant el mes de juny si es compara la xifra amb el mateix mes de l'any passat. Una caiguda però que s'ha vist amortida per la bona ocupació registrada durant la segona Pasqua, que ser entre el 30 de maig i el 6 de juny. El president de l'ATC diu que actualment els mercats turístics estan trencats amb preus distorsionats que no tenen en compte l'estacionalitat. Un aspecte que també comparteix el president de la Fundació Privada Costa de Barcelona-Maresme. Joan Campolier pensa però que el sector no s'ha de preocupar massa. Aquest és un cicle negatiu que passarà.