dimarts, 14 de juliol del 2009

Les ADF en alerta

Les Agrupacions de Defensa Forestal de l'Alt Maresme estan en màxima alerta durant aquesta setmana ja que les altes temperatures eleven el risc d'incendis als boscos de la zona.

La campanya estiuenca contra els incendis forestals arriba aquests dies a un dels seus punts més crítics. Moment en què les altes temperatures i la sequedat faran que s'hagin d'extremar totes les precaucions per evitar foc al bosc. Segons el Departament de Medi Ambient de la Generalitat, la campanya està sent tranquil·la. Una opinió però que no acaba de compartir un dels voluntaris de les ADF'S de l'Alt Maresme. El calellenc Dídac Rey ha explicat que "els boscos que envolten les poblacions del Maresme Nord estan molt secs i s'han d'extremar totes les precaucions, amb la qual cosa mai s'ha d'abaixar la guàrdia".

Dídac Rey, que destaca que el proper cap de setmana serà un dels moments més crítics d'aquest estiu quant a perill d'incendis, considera que la col·laboració ciutadana és bàsica a l'hora de prevenir incendis al bosc.

El voluntari de l'Agrupació de Defensa Forestal a l'Alt Maresme considera que els esforços de l'administració per combatre els incendis són sempre insuficients.

La campanya contra els incendis forestals va començar a mitjan del mes de març i s'allargarà fins a mitjan d'octubre. Actualment a l'Alt Maresme hi ha 37 voluntaris que participen a la campanya. Compten amb 6 vehicles, 3 pick up amb kits d'aigua i una cuba de 6.000 litres d'aigua entre altres materials.