divendres, 31 de juliol del 2009

Salut confirma 6 morts a l'accident de Sant Pol

El Gremi d'Hosteleria del Maresme i l'Associació Turística de Calella expressen el seu condol per les víctimes de l'accident d'aquesta passada nit a Sant Pol de Mar. S'ha muntant un dispositiu de suport als seus familiars

Els Mossos d'Esquadra investiguen les causes de l'accident d'autocar d'aquesta passada nit a l'autopista C-32 a Sant Pol de Mar en què s'han vist implicats, a més de l'autocar, un camió i dos turismes. Un tràgic accident que, al tancar aquesta edició, deixa 6 persones mortes i una setantena de ferits, alguns en estat greu que han estat traslladats a diversos hospitals, segons han indicat fonts del Departament de Salut, rectificant la xifra inicial de 8 morts que havien apuntat diverses fonts, com ara l'alcalde de Sant Pol de Mar.

Els onze ferits greus es troben ingressat a diversos hospitals entre els que hi ha el de Calella, Mataró, Can Ruti de Badalona, l'Hospital de Blanes i Vall d'Hebron i el Clínic de Barcelona. Precisament a l'hospital de la capital del Maresme han atès 8 persones, totes entre els 5 i els 55 anys. 4 ja han estat donades d'alta, 3 que rebran l'alta durant el dia d'avui i 1 que ha passat a planta amb un traumatisme de pronòstic reservat. L'Hospital de Calella ha atès 24 pacients. 2 nens que han estat derivats a primera hora a hospitals monogràfics infantils, 6 pacients ingressats, 2 pendents de valoració i un que es troba a l'UCI. A l'Hospital de Blanes han ingressat 9 pacients. D'aquests 1 s'ha traslladat a l'Hospital Germans Trias i Pujol i un altre a l'Hospital de Girona.

Des dels bombers han destacat la important feina que s'ha hagut de fer per rescatar els cadàvers de dins l'autocar.
Durant el matí s'han succeït les mostres de condol als familiars d'aquests turistes morts i el suport als ferits. Molts ajuntaments, entre ells el de Calella i Sant Pol, han fet 5 minuts de silenci per aquest cas i també per mostrar el rebuig a l'últim atemptat d'ETA a Calvià, a Mallorca que ha costat la vida de 2 joves guàrdies civils.

El Gremi d'Hosteleria del Maresme s'ha mobilitzat per tal de donar suport logístic als familiars i als ferits d'aquest accident.
Els turistes, la majoria dels quals s'allotjaven a Lloret de Mar, tornaven de passar el dia de visita a la ciutat de Barcelona i a les fonts de Montjuïc.