dijous, 16 de juliol del 2009

L'ocupació turística baixa

Els responsables de l'Associació Turística de Calella han expressat la seva preocupació pels actuals nivells d'ocupació a la ciutat. Segons el president de l'ATC, Enric Hernández, després d'un mes de juny fluix, les perspectives de cara al juliol i agost són molt pessimistes i dolentes.

Enric Hernández ha explicat a Ràdio Calella que l'ocupació ha baixat 9 punts durant el mes de juny si es compara la xifra amb el mateix mes de l'any passat. Una caiguda però que s'ha vist esmorteïda per la bona ocupació registrada durant la segona Pasqua, que va ser entre el 30 de maig i el 6 de juny. El president de l'ATC diu que actualment els mercats turístics estan "trencats i amb preus desorbitats que no tenen en compte l'estacionalitat".

Enric Hernández també s'ha referit a la influència positiva que ha tingut el sector turístic en la reducció de les llistes de l'atur a Espanya i Catalunya. Una situació però que no acaba de ser del tot bona ja que les contractacions del sector estan sent inferiors a la temporada passada. A més, Hernández afegeix que no s'estan creant nous llocs de treball.

El president de l'ATC també es mostra molt crític amb les diferents administracions que, segons ell, no donen ajudes al sector turístic i sí a altres com el de l'automòbil o la banca. Enric Hernández recorda que durant la recent visita que va fer el conseller d'Economia de la Generalitat, Antoni Castells, a Calella, els empresaris turístics de la ciutat van fer algunes demandes basades en tres àmbits: el laboral, el del finançament i el de les infraestructures.

Les perspectives d'ocupació de cara al setembre són més positives ja que Calella acull diversos esdeveniments com ara les jornades folklòriques, la Fira de Calella i l'Alt Maresme o l'Oktoberfest, entre altres.