divendres, 3 de juliol del 2009

Últim adéu a Vicenç Ferrer

La Basílica de Santa Maria del Mar de Barcelona va quedar dimecres al vespre petita per acollir la multitud de persones que van voler donar un últim adéu al cooperant Vicenç Ferrer a la capital catalana.

Milers de persones a títol indivual i representants institucionals es van aplegar a la ciutat comptal per assistir als funerals organitzats per la fundació Vicenç Ferrer. El seu director, Jordi Folgado, ha explicat a Ràdio Calella que va ser un acte "difícil de definir en paraules, que va esdevenir més que un comiat o un funeral".

De l'Ajuntament de Calella hi va assistir l'alcalde, Josep Maria Juhé (PSC), el primer tinent d'alcalde, Jaume Puig (ERC) i la regidora i senadora Montserrat Candini (CiU).
De l'àmbit català hi havia una àmplia representació del govern tripartit de la Generalitat, amb el president José Montilla, i el líder de l'oposició, Artur Mas, entre altres càrrecs polítics. Hi van assistir també els Ducs de Palma i la vicepresidenta del govern espanyol Maria Teresa Fernández de la Vega. Durant la missa hi va haver paraules d'Anna Ferrer, vídua de Vicenç Ferrer, i la lectura de tres fragments escrits pel propi cooperant, a més d'un fragment de l'Alcorà. El funeral es va oficiar en català, castellà, anglès i hindú.