dilluns, 13 de juliol del 2009

Arriba la cultura mediterrània

Arriba a la sala d'exposicions de l'Ajuntament vell de Calella una exposició itinerant produïda pel Museu Marítim de Barcelona que ha viatjat, des del 2001, per diferents poblacions de la riba del Mare Nostrum. Va ser, aquesta, una de les exposicions creades pel Museu Martítim amb l’objectiu de presentar-la al Fòrum Universal de les Cultures que es va celebrar a Barcelona l’any 2004.

És un muntatge divulgatiu que es presenta en forma de veles de vaixells de petites dimensions, que repassa els últims 3.000 anys d’història d’una regió formada per comunitats amb diferències culturals, polítiques i religioses però unides per la Mediterrània. L’ha portat a Calella, ciutat de pescadors, el Museu Arxiu Municipal Josep Maria Codina i Bagué.

Mediterrània, cruïlla de civilitzacions” és una mostra dissenyada per l’historiador Ferdinand Braudel. Visitant-la descobrirem quins han estat els esdeveniments que l’han acabat convertint en un espai singular i únic. L’exposició es divideix en cinc àrees temàtiques en les que es parla de les guerres, les migracions, l’activitat comercial basada en el transport marítim, els canvis que s’han produït a nivell geogràfic i quins són, per la Mediterrània, els seus reptes de futur.

L’exposició es podrà visitar fins el pròxim 6 de setembre al primer pis de l’Ajuntament Vell de Calella.