dijous, 23 de juliol del 2009

M2, la nova televisió de proximitat

Coincidint amb la proximitat amb el Challenge, el 2 d'octubre començaran les emissions en proves del segon canal de Maresme Digital Televisió.

El 2 d’octubre és la data escollida per iniciar de manera oficial les emissions en proves del segon canal públic de televisió digital terrestre.

La posada de llarg del nou canal serà un programa que, en format tertúlia, recordarà la història de la televisió local a la nostra comarca i que alhora informarà àmpliament dels nous avenços tecnològics que han fet, fan i faran canviar el mapa comunicatiu del país i del món.

Aquesta cadena, que té com a titular el Consorci TeleDigital Maresme Nord, portarà com a logotip M2, i serà el segon canal de Maresme Digital Televisió, motiu pel qual el programa inaugural també servirà per celebrar el segon aniversari fent un repàs a la seva curta però intensa història.

Aquestes novetats es van explicar ahir durant el ple del Consorci Tele Digital Maresme Nord.

Durant el darrer trimestre d’aquest any el segon canal de Maresme Digital Televisió els oferirà notícies a cada hora en punt, a través de reemissions del Maresme Actual, i l’emissió de l’Info Maresme, un teleservei amb dades d’interès com ara agendes d’activitats i telèfons d’urgència.

Aquest canal a partir del 2010 els oferirà reemissions de programes ja emesos per la primera cadena i també d’altres de producció pròpia. El projecte comunicatiu, segons Jordi Marín, director-gerent dels Consorcis públics comarcals, anirà evolucionant en continguts, tot i "l'entrada modesta que tindrà"- va declarar.

De fet, la intenció de la direcció és que tota la programació de Maresme Digital 2 es nodreixi de continguts locals i comarcals que s’aniran afegint a mesura que es desplegui la Xarxa Audiovisual del Maresme al territori, en el decurs del 2010.

També això serà possible quan es posin en funcionament els nous estudis del centre de producció del nord de la comarca, a Calella, que s’equiparan durant els mesos d’agost i setembre, per realitzar programes per als dos canals.