dimecres, 8 de juliol del 2009

Calella amb el Campionat d'Europa d'Atletisme

Calella s’ha compromès a donar suport i a promocionar el Campionat d’Europa d’Atletisme del 2010, que es disputarà a Barcelona. S’ha signat un conveni on l’Ajuntament de Calella posa a disposició de l’organització de la prova esportiva les instal.lacions de la zona esportiva de La Muntanyeta perquè els equips i atletes participants s’hi puguin entrenar. Com a contrapartida, s’espera que part dels visitants que aculli la ciutat comptal els dies previs i durant l’Europeu s’allotgin en establiments hotelers de Calella.

Calella vol exprémer el seu potencial com a destinació turística esportiva i, per això, ha decidit promocionar el Campionat d’Europa d’Atletisme que se celebrarà a Barcelona entre el 26 de juliol i l’1 d’agost del 2010. De fet, va ser directament l’organització de l’Europeu qui es va adreçar a l’Ajuntament de Calella, tal i com ho ha fet amb d’altres 56 consistoris catalans més. D’aquesta manera el 'B10', que és com es coneix la prova, ha pogut fet públic l’ampli suport institucional que ha rebut.

Més enllà del compromís inicial, l’Ajuntament de Calella s’ha ofert a cedir gratuïtament instal.lacions municipals "si hi ha algun grup o país que ens les demana", ha puntualitzat el regidor d'Esports, Jaume Puig.

A dia d’avui, però, l’organització només preveu dues zones d’entrenament oficial, que són el complex esportiu de la Mar Bella i el de Can Dragó, tots a Barcelona. També s’informa als atletes, a través del web www.bcn2010.org, que els espais d’escalfament als que poden acudir són el Parc del Migdia i el Serrahima, també a la ciutat comptal. Pel que fa a l’allotjament, i segons el web oficial del campionat, els equips participants residiran els dies de competició en quatre hotels molt pròxims a les zones d’entrenament. La intenció de l’Ajuntament de Barcelona, com a administració organitzadora, és crear un ambient de vil.la esportiva a l’entorn de la Mar Bella.