dimecres, 8 de juliol del 2009

L'atur baixa

L'atur ha baixat a Calella un 7'72% aquest mes de juny. Unes dades que estan en consonància amb la tendència general a la comarca, ja que l'Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme ha constatat que el nombre de persones aturades a la comarca ha disminuït. Tot i això, la taxa d'atur al Maresme el mes de juny era del 13,30%, per sobre de la mitjana de la província de Barcelona, 12,82% i de la mitjana de Catalunya 12,45%.

El descens en el nombre de persones aturades a la comarca del Maresme que es va detectar el passat mes de maig ha continuat durant el juny. El tancament d'aquest mes ha deixat a Calella amb prop d'un 8% menys de persones sense ocupació, concretament un 7'72%. A la comarca hi ha 30.000 ciutadans sense feina, 1.100 menys que el mes anterior. La reducció de l'atur afecta tant a homes com a dones, si bé és en el col·lectiu masculí on s'ha notat una disminució més important. El sector econòmic on hi ha hagut un descens més destacat de l'atur ha estat el dels serveis; li segueix la construcció i la indústria. A més de Calella, la reducció de l'atur s'ha produït en 21 municipis més, dels 30 que hi ha a la comarca. Percentualment, les localitats en les que la desocupació ha baixat més són Santa Susanna, Arenys de Mar, Caldes d'Estrac, Palafolls i Vilassar de Dalt.

A l'altra banda es troba Sant Iscle de Vallalta on no s'ha detectat cap variació respecte al mes de maig i 7 municipis que han registrat un augment de l'atur: Òrrius, Cabrils, Sant Cebrià de Vallalta, Teià, Sant Pol de Mar, Sant Vicenç de Montalt i Vilassar de Mar.

«Informe Observatori CCM»