dimarts, 7 de juliol del 2009

Estalvi energètic

L'Ajuntament de Calella estalviarà fins a un 60% d'energia al pavelló esportiu del Parc Dalmau gràcies a la instal·lació de plaques solars tèrmiques per escalfar l'aigua de les dutxes.

Al sostre de l'equipament esportiu hi ha gairebé 49 metres quadrats de plaques fotovoltaiques, amb una producció anual estimada de prop de 20.000 kWh, que significa el 92% la que es consumeix al llarg de tot un any.

La millora ha estat possible gràcies a una subvenció rebuda per part de l'ICAEN, l'Institut Català de l'Energia, que ha servit per finançar 12.000 dels 62.000 euros que ha costat la instal·lació de les plaques solars -ha explicat el regidor d'Esports, Jaume Puig.

D'aquesta manera el pavelló del Parc Dalmau es converteix en un nou equipament calellenc que disposa de plaques solars per estalviar energia, tal com ja té la piscina municipal. En un futur es planteja poder-ne posar a d'altres dependències municipals, com per exemple a la Fàbrica Llobet-Guri, segons ha apuntat Puig.

La instal•lació al pavelló del Parc Dalmau ha inclòs també la reforma de la sala de calderes i la millora de les canonades i aixetes de les dutxes dels vestidors.