divendres, 3 de juliol del 2009

El millor handbol platja a Calella

Aquest cap de setmana es disputa a Calella el Torneig d’Handbol Platja-Trofeu Ciutat de Calella, amb la participació de 48 equips de tot l'estat. La platja de Garbí es convertirà en una gran zona de joc per on, des de divendres i fins diumenge, passaran prop de 500 esportistes, l’elit de l’handbol platja espanyol.

El Tour Balonmano Playa 2.009 arriba aquest cap de setmana a Calella. Fa una parada a la platja de Garbí on, des de divendres i fins diumenge, es disputarà el Torneig d’Handbol Platja-Trofeu Ciutat de Calella, que organitza la Unió Esportiva Handbol Calella. Hi participaran prop de 500 jugadors, alguns especialistes i la majoria d’ells participants a les lligues d’handbol sobre pista, fins i tot a la Lliga ASOBAL. Tots conformen l’elit d’aquesta variant de l’handbol, que ofereix una dosi extra d’espectacularitat perquè premia les filigranes que els jugadors puguin fer al saltar. En aquest cas, doble punt per girs de 360 graus abans d’anotar, el que tècnicament s’anomenen “fly’s”, així com el doble valor dels gols fets pel jugador que actua alhora de porter.

Jugades i tècnica que Calella va descobrir ara fa 4 anys quan es va celebrar el primer open, quan encara ni es parlava del turisme esportiu. En tots aquests anys, la prova s’ha anat consolidant i situant-se com un dels tornejos més valorats pels participants.

Dimarts va començar el muntatge de la zona de joc, que inclou 4 camps que podran funcionar simultàniament i una graderia amb capacitat per a 400 persones. Els partits començaran divendres mateix a la tarda, i al llarg de dissabte i diumenge competiran un total de 48 equips en categoria masculina i femenina arribats d’arreu de Catalunya i Espanya. N’hi haurà dos de Calella: l’amfitrió, la Unió Esportiva Handbol Calella, que és el campió de Catalunya 2008; i Underich Handbol Platja.

Per segon any, cadascun dels equips podran designar un dels seus jugadors perquè participin al concurs de girs, dotat amb 100 euros per al guanyador. La final de noies està prevista per diumenge a la 1 del migdia i la del torneig masculí a 2/4 de 3 de la tarda.