divendres, 17 de juliol del 2009

Cap de setmana mariner

Calella rememorarà el seu passat mariner celebrant, aquest diumenge, la festivitat de la Mare de Déu del Carme. Ho farà amb la tradicional processó de la verge que, des de fa 11 anys organitza el Club Nàutic de Calella.

Anirà escortada per embaracions privades, la majoria d’elles de membres del Nàutic, fins a la Roca Grossa. Allà es farà sonar la salve marinera que se sentirà també a través dels altaveus que la Creu Roja té al llarg de les platges de Calella i per Ràdio Calella, que per tercer any consecutiu s’afegeix a la festivitat.

La patrona dels pescadors tornarà a sortir a la mar aquest diumenge. La Verge del Carme serà un any més la protagonista de la processó que, en el seu honor, organitza el Club Nàutic de Calella recordant així la tradició marinera de la nostra ciutat. La processó sortirà de davant de les instal.lacions de l’entitat a les 10 del matí i anirà fins a la Roca Grossa. La podran acompanyar les embarcacions privades dels membres del Nàutic i únicament ells, ja que aquest any no hi haurà cap barca a la disposició de la resta de calellencs. Ho ha explicat Vicenç Estalrich, membre del Club Nàutic de Calella que ha afirmat que "aquest any l'empresa marinera que ens deixava el vaixell, no ens el pot deixar fet ple qual la gent del poble no podrà participar tant a la processó com d'altres anys".

La processó arribarà a la Roca Grossa i allà es podrà sentir la Salve Marinera. Els actes festius començaran però dissabte a la nit amb una missa en honor a la verge que es farà a la Parròquia de Santa Maria i Sant Nicolau a les 8 del vespre. Després hi haurà la tradicional sardinada al camp de futbol de Mar.

El Club Nàutic va coure, l’any passat, uns 360 quilos de sardines. A partir de les 10 de la nit, i al camp de futbol de mar, s’oferirà també una cantada d’havaneres.