dijous, 23 de juliol del 2009

Repercussió econòmica del Mig Challenge Costa de Barcelona-Maresme

El Centre de Recerca Turística de l’Escola Universitària del Maresme xifra en 5,5 milions d’euros l’impacte econòmic sobre el territori que va tenir la celebració del Half Challenge Costa de Barcelona-Maresme. L’estudi s’ha presentat al Consell d’Alcaldes de la comarca, qui ha valorat molt positivament l’organització d’aquest tipus d’esdeveniments.

L’impacte econòmic de la celebració del Half Challenge Costa de Barcelona-Maresme va ser de més de 5,5 milions d’euros. Aquest és el resultat de l’estudi encarregat pel Consell Comarcal del Maresme i que va realitzar el Centre de Recerca Turística de l’Escola Universitària del Maresme a partir d’una enquesta a 384 persones que van pernoctar a la comarca el dia de la celebració del triatló de mitja distància, el passat 24 de maig.

Un 45% dels enquestats visitava la comarca per primera vegada i 7 de cada 10 eren de fora de Catalunya. També se’ls va preguntar sobre la percepció que havien tingut del territori i un 86% van manifestar que la destinació Costa de Barcelona-Maresme els havia sorprès positivament. 9 de cada 10 entrevistats va dir que la recomanaria als seus coneguts.
La majoria va allotjar-se en hotels un màxim de 4 dies i només un 11% va aprofitar la cita esportiva per passar 7 dies al territori, sense especificar en quina de les ciutats de la destinació van estar-se.
La restauració i les compres, pràcticament a parts iguals, van ser els conceptes en què més diners van invertir els enquestats. Un 47% i un 40% respectivament.

Aquestes dades, sumades a la xifra total d’impacte econòmic sobre el territori, vindrien a confirmar les expectatives posades en el Challenge Costa de Barcelona-Maresme, concretament a nivell econòmic. Una prova esportiva que es va celebrar en la seva versió de mitja distància el passat 24 de maig i que va comptar amb la participació de 2.200 triatletes. El 4 d’octubre tindrà lloc la prova de distància ironman, que inclourà un circuit de natació de 3.800 metres, un circuit de bicicleta de 180 quilòmetres, i córrer una marató de 42 quilòmetres.

És per això que el Consell d’Alcaldes del Consell Comarcal del Maresme ha valorat molt positivament la celebració d’aquest tipus d’esdeveniments. De fet, va ser una aposta que s’inscriu dins les línies estratègiques del Pla Maresme 2015 per posicionar la marca Costa de Barcelona-Maresme com una destinació de qualitat.