divendres, 24 de juliol del 2009

Bicicletes més segures

L'Àrea Governació de l'Ajuntament de Calella ha posat en marxa una campanya amb l'objectiu d'incrementar la seguretat dels propietaris de bicicletes

Com tenir la bicicleta segura”. Aquest és el lema de la campanya que ha posat en marxa la regidoria de Governació de l'Ajuntament de Calella a través de la Policia Local. A partir d'ara, els ciutadans que tinguin una bicicleta la podran registrar voluntàriament a les dependències de la policia per fer més àgil el procés de recerca en cas de robatori. Com passa a moltes poblacions, al no haver cap registre oficial de les bicicletes, quan es produeix un robatori és molt difícil recuperar-la.

Amb aquest registre progressiu es podrà crear una base de dades amb el parc mòbil de bicicletes de la ciutat. L'objectiu final de la campanya és incrementar la seguretat per aquella gent que fa servir la bicicleta com a mitjà de transport habitual. Precisament durant la presentació de la campanya, tant l'alcalde de Calella com el regidor de Governació han destacat que aquesta iniciativa és un pas endavant en el foment de la bicicleta com a transport habitual entre els ciutadans.

El procés de registre s'haurà de fer a les dependències de la Policia Local i consistirà en l'assignació d'un número que s'incriurà al xassís de la bici. En el que portem d'any a Calella s'ha denunciat el robatori d'una quinzena de bicicletes.

Per tal de donar a conèixer aquesta iniciativa, durant els propers mesos es repartiran per tota la ciutat uns tríptics amb consells de seguretat sobre les bicicletes.