dilluns, 13 de juliol del 2009

Calella no va voler ser meta-volant del Tour

L'Ajuntament no va voler que Calella fos una de les metes-volants de la sisena etapa del Tour de França. Ho ha fet públic el grup municipal de Convergència i Unió, que lamenta que l’equip de govern del PSC i Esquerra Republicana refusés l’oferiment fet per l’organització de la ronda francesa i que tenia un cost de 12.000 euros. L'alcalde accidental, Jaume Puig ha respost dient que el consistori no tenia marge de maniobra a nivell econòmic per assumir la despesa.

Convergència i Unió opina que Calella hagués pogut treure un major rendiment del pas del Tour de França per la nostra ciutat. El regidor convergent Xavier Pedemonte, responsable d’afers esportius del partit, ha dit que l’equip de govern no va ser prou conscient de les possibilitats de promoció que s’obrien i que la que se’ls va oferir, que era ser una de les metes volants, la van refusar per qüestions econòmiques. Pedemonte ha explicat que "nosaltres entenem que aquests esdeveniments únics s'han d'aprofitar".

L’organització del Tour ingressa 12.000 euros de les administracions locals on s’hi instal.la una meta volant. Una xifra que, en el cas de Calella, no era assumible, segons ha dit Jaume Puig, regidor d’Hisenda i Esports i actualment alcalde accidental.

L’alcalde accidental ha recordat, a tot això, que l’equip de govern va decidir apostar pel Challenge i que se segueix treballant en aquesta línia.

Al marge del tema de la meta volant, Convergència i Unió considera que Calella també hagués pogut despertar interés mediàtic mitjançant l’organització d’activitats que acompanyessin la il.lusió amb la que els calellencs van viure l’espectacle del Tour. L’alcalde accidental ho ha posat en dubte i que "si algú té una proposta doncs seria bo que la digués amb antel.lació i possiblement l'haguéssim parlat

L’Ajuntament de Calella ha informat que, segons els càlculs de la Policia Local, unes 15.000 persones van presenciar el pas dels ciclistes del Tour per la ciutat; l’expectació pròpia del que es considera el tercer esdeveniment esportiu més important del món, per darrera de les olimpíades i el mundial de futbol.