dilluns, 20 de juliol del 2009

Inspeccions a les guinguetes de Calella

El departament Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat ha fet la primera inspecció al litoral calellenc d’ençà que va assumir les competències sobre Costes. Els tècnics del departament van ser a Calella ara fa dues setmanes per tal de comprovar el funcionament dels serveis de platja, i especialment de les guinguetes.

Amb el centímetre a la mà, van medir la superfície real d’ocupació dels establiments de restauració del litoral. Segons ha declarat el regidor de Serveis Públics aquests podríen superar, en alguns casos, els límits autoritzats. Jaume Palet ha indicat que cal tenir en compte que l’estructura de les guinguetes impossibilita utilitzar plenament la superfície autoritzada per la qual cosa s’ha demanat a la Generalitat que faci un acte de replanteig que normalitzi la situació. Els tècnics dels Govern català van detectar que, en alguns casos, es sobrepassava la superfície i així ho van comunicar.

Les guinguetes de Calella es caracteritzen per la seva estructura en forma de veles de vaixell. Un disseny que, justament, impedeix aprofitar plenament l’espai que rodeja el bar. Aquest és l’argument al qual s’agafa ara l’Ajuntament de Calella per demanar a la Generalitat que ajusti els límits d’ocupació.

D'altra banda, l’Ajuntament de Calella no amaga la seva sorpresa per la manera en què es va dur a terme la inspecció oficial. De fet, els empresaris a qui s’ha adjudicat la gestió de les guinguetes es van alarmar tant que van decidir reunir-se aquella mateixa setmana per defensar els seus interessos. Arran d’aquesta inspecció, el regidor de Serveis Públics de l’Ajuntament de Calella va reunir-se amb la subdirectora de Ports. Rosa Busquets li va comunicar que, a tot això, la Generalitat vol que els municipis del litoral defineixin els seus plans d’usos de platja a 5 anys vista.

L’Ajuntament de Calella ha elaborat el pla d’usos de la platja de forma anual. En ell, s’hi inclouen aspectes de neteja, seguretat, vigilància o accessibilitat. Criteris que, segons Palet, Calella compleix perfectament, millorant els serveis any rere any.