dijous, 16 de juliol del 2009

S'aplaça uns dies l'apagada analògica

Primer va ser el 30 de juny i després es va postposar fins el 8 de juliol, però el cert és que la televisió analògica, la convencional, encara es pot veure a Calella. Aquest retard respecte al calendari d’apagada analògica fixat pel Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç pretén garantir una cobertura total de la Televisió Digital Terrestre al territori.

El Maresme havia de ser una de les primeres comarques catalanes en completar el procés d’encesa digital. No hi ha data definitiva però es calcula que a finals de mes tots els municipis maresmencs hauran de tenir la TDT per veure la televisió.


El procés d’apagada analògica al Maresme ha començat però s’està duent a terme de forma progressiva. El director gerent dels dos consorcis de Televisió Digital Terrestre de la comarca, Jordi Marín, ha explicat que els repetidors s’aniran tancant quan es sàpiga del cert que el sector al que dóna cobertura accedeix plenament al sistema digital.

L’apagada analògica al Maresme va començar amb el tancament dels centres de Cabrils, Canet i Montcabré el passat 30 de juny. Se n’han apagat d’altres però el de Calella i Arenys de Munt continuen funcionant. Són dos repetidors que dónen senyal a d’altres municipis on l’alternativa TDT possiblement encara no s’ha acabat de desplegar del tot. L’apagada, per tant, es completarà quan es tingui aquesta garantia. Malgrat tot, es podrien produir algunes incidències, tal i com ha explicat el director gerent dels consorcis de TDT del Maresme que ha manifestat que si algú no veu la televisió "es recomana que vagi a l'instal.lador que miri exactament què està passant".

El Maresme és la comarca que té més centres emissors i reemisors de televisió de tot Catalunya, un total de 14. És un territori geogràficament complex quant a la transmissió del senyal i en el qual s’ha fet molta pedagogia sobre el que significarà l’apagada analògica. Per això, Marín considera que és una de les comarques més preparades.