dijous, 30 de juliol del 2009

El ple avui a la ràdio

El ple de l’Ajuntament de Calella debatrà aquesta tarda l’adhesió al Consorci de Comunicació Local. D'altra banda, el govern (PSC-ERC) presentarà el reglament d’ús i gestió de les instal.lacions de l’Ajuntament Vell. En la sessió d’avui s’anunciarà, a més, quines seran les dues festes locals per a l’any 2010, les que escull el propi municipi, i dins l’àrea de serveis a les persones es portarà a aprovació una moció presentada pel grup municipal de CiU, a l’oposició. Demanen que el ple sol.liciti a les autoritats sanitàries del govern de la Generalitat que el futur hospital de Calella porti el nom d’Hospital Carles Cordón.

D’altra banda, entrant ja a l’àrea d’economia, l’equip de govern proposarà al plenari que l’Ajuntament de Calella passi a formar part de la plataforma telemàtica constituïda per diverses administracions locals, que permet la consulta de dades i informació dels ciutadans. Això ha de repercutir en un millor servei cap a les persones. Jaume Puig, regidor d’Hisenda i Règim Intern, ha indicat que es tracta de "donar un servei obert, que permeti l'intercanvi de dades i documentacions entre administracions, que estalvia desplaçament innecessaris a ciutadans, empreses, organitzacions quan tramitin amb les administracions públiques".

Un altre dels 12 punts de debat, és la proposta d’adhesió, en aquest cas, a un programa marc de la Diputació de Barcelona que ofereix als municipis models estàndards de contractació.

El ple de l’Ajuntament de Calella haurà de ratificar l’atorgament d’una bonificació del 95% sobre la taxa d’obres menors a la institució de la Mare de Déu de Fàtima i al Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya que, en aquest cas, ha substituït un fals sostre del CEIP Salicrú. Aquest tipus de bonificacions s’apliquen quan les obres són declarades d’interés especial.

La sessió plenària que tancarà aquest curs polític se celebrarà a partir de dos quarts de 7 del vespre i la podran seguir en directe per Ràdio Calella, al 107.9 FM.