dimarts, 21 de juliol del 2009

ERC Calella i el desdoblament de tren Arenys-Blanes

Els ajuntaments i els ciutadans de l'Alt Maresme podran dir la seva durant el procés d'elaboració del projecte que preveu doblar la via del tren entre les estacions d'Arenys de Mar i Blanes. Així ho han anunciat des del Ministeri de Foment arran d'una pregunta d'Esquerra Republicana de Catalunya.

L'encarregat de presentar la pregunta al Govern espanyol va ser el diputat republicà Francesc Canet, a instància del grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Calella. Recordem que l'aprovació per part del Consell de Ministres del Pla de Rodalies Renfe de Barcelona per al període 2008-2015 inclou el desdoblament de la línia entre Arenys de Mar i Blanes. Un desdoblament que ha generat certa polèmica a la zona ja que hi ha diverses propostes sobre la taula com ara afegir la segona via al traçat actual o bé el soterrament, també per l'actual traçat, o bé per la carretera Nacional 2. A Calella hi ha un rebuig unànim a la instal·lació d'una doble via pel passeig Manuel Puigvert. Així ho ha constatat el president d'ERC a Calella, Òscar Ojer.

Segons Òscar Ojer, un dels aspectes més importants de la resposta obtinguda és el que fa referència al compromís per part del Govern espanyol de fer participar els ciutadans i polítics de l'Alt Maresme en el procés de definició de com quedarà el traçat de la línia del tren entre Arenys de Mar i Blanes. En el cas de Calella, Esquerra està satisfeta d'aquesta resposta.

En els propers mesos el Ministeri de Foment iniciarà l'estudi informatiu sobre les diferents alternatives a aquest desdoblament. Serà llavors quan es sotmetrà a informació pública perquè el Govern de la Generalitat, els ajuntaments i els ciutadans puguin dir la seva.