dijous, 17 de març del 2011

Diumenge, la Mitja Marató Costa de BCN-Maresme

Després de la Marató de Barcelona, el calendari de proves de llarga i mitja distància assenyala el Maresme com a cita ineludible. Aquest diumenge es disputarà la tercera edició de la Mitja Marató Costa de Barcelona-Maresme, que dibuixa un circuit de 21 quilòmetres de distància que travessa quatre poblacions de l'Alt Maresme: Calella, Pineda, Santa Susanna i Malgrat. Una prova en creixement que aquest any tindrà 1500 participants, i entre ells els vigents campions de Catalunya de la distància i vencedors en l'última edició. A més, també s'ha confirmat l'assistència del guanyador de la primera Challenge Costa de Barcelona Maresme, el barceloní Marcel Zamora.

El santpolenc Marc Roig i l'atleta menorquina Maria Teresa Pulido, afincada al Maresme, van assistir dimecres a la presentació oficial de la Mitja Marató Costa de Barcelona-Maresme, a la qual no arriben en el seu millor moment. Ella s'està recuperant d'una lesió però va advertir que diumenge "sortirà a guanyar"; mentre que Roig va admetre que, tenint en compte que el desgast que arrossega de la seva participació a la Marató de Barcelona, "seria el primer sorprès si aconseguís un temps per sota l'1:03:00". En aquest sentit, el director de la cursa i responsable de l'empresa organitzadora, Gesport, va avançar que s'està treballant per a definir un calendari més favorable. “Tot apunta que l'any que ve celebrarem la prova dos o tres setmanes abans que la Marató de Barcelona i això significaria que la Mitja Marató Costa de Barcelona-Maresme podria ser una preparació idònia per a l'atleta", va indicar Manel Vicente.

La sortida de la prova es prendrà a les 9:30h a l'avinguda Hispanitat de Pineda de Mar i la línia d'arribada serà al carrer Església de Calella. Al llarg del recorregut s'han establert quatre punts d'avituallament líquid -des d'on es repartiran fins a 10.000 ampolles d'aigua- i tres punts d'animació musical per a fer ambient i acompanyar al públic.

La Mitja Marató Costa de Barcelona-Maresme compta amb el suport dels quatre ajuntaments per on passarà -Calella, Pineda de Mar, Santa Susanna i Malgrat de Mar- a més del Consorci de Promoció Turística Costa de Barcelona Maresme, que considera que la prova serà un dels referents del potencial turístic del territori. "La cursa s'inscriu en la dinàmica de la comarca de renovar-se i reinventar-se com a destinació turística vinculada a temes esportius", va assegurar el president del Consorci i alcalde de Calella, Josep Maria Juhé, qui va destacar "la capacitat organitzativa de la comarca".

En l'aspecte logístic, l'organització comptarà amb més d'un centenar de voluntaris que s'han apuntat a través del web de la Mitja Marató Costa de Barcelona-Maresme.