dimarts, 8 de març del 2011

Vila, crític amb l'executiu

El regidor del Partit Popular va passar ahir pel programa Línia Directa de Ràdio Calella per fer balanç del mandat municipal. Josep Maria Vila, que donarà per acabada la seva etapa política en les pròximes setmanes, va analitzar algunes de les qüestions i projectes que han marcat l'activitat municipal dels últims quatre anys; en l'àmbit econòmic, urbanístic o turístic, entre d'altres. També s'ha referit a les últimes dades d'atur que ha qualificat de “preocupants”.

Les dades d'atur del mes de febrer, que situen la taxa en el 19'36%, són, per Josep Maria Vila el reflex que a Calella la crisi econòmica s'agreuja per les dificultats que travessa el sector turístic i que el govern no ha sabut contrarrestar: “la davallada turística fa anys que no s'ha sabut enfocar i això cada vegada fa que Calella sigui més trist. Ara ja surt entre les quatre poblacions amb menor renda per càpita del Maresme. Sortia Calella, Palafolls, Tordera i Mataró quan abans Calella era un emblema de rendiment” -ha dit Vila.

Pel Partit Popular, la falta d'aparcament és un dels causants de la pèrdua de visitants, sobretot de proximitat. Retreu al govern la progressiva destrucció de places d'estacionament i que no s'hagin aprofitat les possibilitats de crear-ne de noves; al marge del projecte de la plaça del Mercat. Vila ha dit que “hi ha tota la zona de la platja, de la Gavina al cementiri, que és ideal per fer un aparcament, només cal negociar-ho i tramitar-ho bé. Una part de la Fàbrica com a solució provisional per uns anys també es podria habilitar. L'aparcament del Mercat o, com han fet a Pineda de Mar, un solar gran habilitar-ho de manera provisional mentre no es fa servir”.

En relació als projectes del nou hospital i l'Escola Salicrú, Vila ha manifestat tenir poques esperances que es puguin resoldre satisfactòriament a tenor de les dificultats financeres que té l'administració catalana i que també es produeixen a nivell local, on la càrrega que suposen les despeses fixes, diu Vila, dibuixen una perspectiva de futur molt poc esperançadora. En matèria econòmica, el Partit Popular també denuncia que l'executiu sotmet als ciutadans a una excessiva pressió fiscal.

El regidor popular també s'ha referit a altres acords adoptats en l'últim mandat que han estat, al seu entendre, una pèrdua de temps. Com per exemple la declaració de Calella com a ciutat moralment exclosa de la Constitució Espanyola i "hem legislat sobre la participació, la igualtat, sobre el conflicte al Pròxim orient; ens hem pronunciat sobre el dret de decidir, sobre la consulta popular de la independència, de la televisió sense fronteres."

El regidor del Partit Popular lamenta la pèrdua d'atractiu de la Fira de Calella i l'Alt Maresme, per la que en demana un replantejament seriós.

Aquest dimarts serà entrevistat a les 19'15h el portaveu d'Esquerra, Jaume Puig.