dilluns, 28 de març del 2011

Èxit dels Jocs Florals

Unes 200 persones es van aplegar ahir diumenge al migdia a la gala del veredicte i proclamació dels guanyadors dels 29 ens Jocs Florals de Calella. Els organitzadors del certamen, Amics de la Poesia, han fet un homenatge enguany als 30 anys de Ràdio Calella.

Ja s'han lliurat els guardons als guanyadors dels vint-i-novens Jocs Florals de Calella. Salvador Sunyer, de Salt, ha guanyat la Flor Natural, el premi d'honor a la millor composició que canta a l'amor amb el poema “Alfa i Omega”. L'Englatina, el millor poema que enalteix la nostra terra, les costums i tradicions ha estat per “Sota un vel de llibertat” de la poetessa barcelonina Imma Fuster. Josep Fàbrega, de Calders, ha guanyat el premi Viola a la millor composició que enalteix els valors espirituals i ètics amb el poema “Quaterna”. El premi Maria Cardona al millor poema que lloa les ermites ha estat per “A l'entorn d'una ermita” del poeta Isidre Mollfulleda, de Santa Susanna.

Enguany els Jocs Florals de Calella han reconegut Ràdio Calella i els seus 30 anys sent la veu de la ciutat. Per això, el premi Francesc Castells ha estat per al millor poema que enalteix el sentit de la veu. El guanyador ha estat el calellenc Eduard Vivas, que viu actualment al Monestir Residència sacerdotal de Banyoles amb el poema “Excel·lència de la veu”.

El premi juvenil La Llopa ha estat per a la jove poetessa de Calella, Míriam Morell amb el poema “Digue'm”. El premi Francesc Grau ha estat per a la calellenca Ester Gatell amb el poema “Viure: una humil grandesa”. Per últim, el Premi Maria Teresa Saula ha estat per a Clàudia Rissech de Pineda de Mar amb el poema titulat “Avui he somiat...”.

Enguany s'han presentat 234 composicions poètiques vingudes d'arreu de la geografia catalana. Un fet que omple d'orgull i satisfacció als membres d'Amics de la Poesia, entitat organitzadora, tal i com ha manifestat Josep Miracle, secretari Jocs Florals Calella. La categoria que aplega més poemes continua sent la Flor Natural que enguany ha aplegat 79 composicions.

El tradicional discurs del mantenidor ha anat a càrrec de la poetessa i filla predilecta de Calella Concepció Organ.