dijous, 10 de març del 2011

Juhé satisfet del que s'ha fet

L'alcalde de Calella, el socialista Josep Maria Juhé, va ser l'entrevistat ahir al programa Línia directa, on va fer balanç de l'actual mandat municipal. Juhé va manifestar sentir-se satisfet de l'acció del bipartit municipal en recordar que s'ha complert amb bona part dels compromisos recollits en el pacte de govern, i que no s'han limitat a això sinó que s'han tirat endavant altres actuacions quan s'ha presentat la possibilitat.

Per Juhé, Calella ha viscut una transformació profunda i de calat que ha fet pujar l'autoestima dels ciutadans. Ha posat d'exemple el projecte de la riera Capaspre, de la peatonalització del carrer Sant Joan, la comissaria de la Policia Local, la sala d'exposicions de l'Ajuntament vell, o la remodelació del far, entre d'altres. I si n'han quedat de pendents, segons l'alcalde, no significa que no s'hi hagi treballat. Sobre la façana marítima ha explicat que negocien amb el nou cap de la Demarcació de Costes de l'Estat i que esperen que tant el Ministeri de Medi Ambient com la Generalitat de Catalunya siguin flexibles davant una llei de costes molt limitadora.

Juhé ha refermat la voluntat constructiva i de consens del govern municipal, tot i que no sempre ha estat possible. En termes econòmics, l'alcalde ha manifestat que les polítiques d'austeritat es van adoptar des de principis de mandat, incloent una reducció de la plantilla de personal, i que això els permetrà fer inversions mitjançant crèdit, a diferència d'altres ajuntaments. Permetrà, per exemple, tirar endavant el projecte d'aparcament al Mercat. En relació a la nova Escola Doctor Carles Salicrú i al nou hospital, Juhé confia que es podran tirar endavant i no considera que siguin projectes totalment encallats.

També s'ha referit a les últimes dades d'atur, corresponents al mes de febrer, i ha indicat que superar el 19% és preocupant tot i que l'Ajuntament ha utilitzat tots els mecanismes que estan al seu abast per fomentar l'ocupació. En aquest sentit ha subratllat 2 tipus d'actuacions: les grans inversions de transformació urbana de la ciutat "que ha generat un major dinamisme d'activitats vinculades als serveis" i també el seguiment de Promoció econòmica en allò on l'Ajuntament té recursos ja que "la política d'ocupació és d'abast general".

Josep Maria Juhé ha negat que l'Ajuntament carregui de massa burocràcia a ciutadans i emprenedors, més enllà del que imposa la llei, i també ha respost així a la pregunta si Calella està bruta: “No m'agrada utilitzar aquest terme. Penso que és una ciutat que fa un esforç per estar neta i que tot i que poden haver moments puntuals en què no ha estat precisament en les millors condicions, sí que hi ha l'esforç i la voluntat perquè sempre estigui neta”.

L'alcalde de Calella i candidat a la reelecció pel PSC ha exposat que des de l'Ajuntament es va defensar l'interès públic i la viabilitat del Challenge Costa de Barcelona-Maresme i que l'empresa organitzadora de la primera edició de la prova no ho va entendre i que, per això, va li interposar una querella criminal que encara està als jutjats. Ha afegit, a això, que la querella que Evolution també havia presentat a la justícia Alemanya, on hi ha la seu de la propietària de la marca Challenge, s'ha desestimat.

Avui al Línia directa -19'15h- serà entrevistada la portaveu municipal de CiU, Montserrat Candini a qui també li podran adreçar les seves preguntes al 93 766 03 33, a radio@rtvcalella.cat i al facebook de l'emissora.