dimarts, 8 de març del 2011

Un any del temporal de neu

Avui es compleix un any del temporal de neu que va afectar el país. Al Maresme les poblacions més castigades van ser les del nord, de Calella en amunt.
Una línia d'alta tensió de Fecsa-Endesa es va desconnectar i va deixar un bon gruix de ciutadans de l’Alt Maresme sense electricitat.

Fa un any, algunes llars, sobretot d'urbanitzacions com ara la KM3 de Calella i la de Can Carreras, van passar diverses nits a les fosques, sense calefacció ni aigua calenta. A Calella, per exemple, es van gastar més de 27.500 euros en despeses extraordinàries, que finalment van ser assumides per la Generalitat a través d'una convocatòria del Pla Únic d'Obres i Serveis. Calella va haver de comprar sal, llogar màquines llevaneus i pagar les hores extra de policia i brigada. Va ser una nit tranquil·la i sense ensurts, però els va fer patir el correcte funcionament de l'Hospital Sant Jaume, tal i com ha explicat Josep Maria Juhé, alcalde de Calella.

Calella va tenir problemes també a la urbanització de Can Carreras, que té part també al municipi de Pineda. A partir de la nevada es va crear un Pla d'Emergència específic per la zona, més enllà del genèric per al nucli urbà de Calella i Pineda, segons recorda l'alcalde pinedenc, Xavier Amor

Un cop passat el temporal, que va malmetre greument els boscos, es van tirar endavant plans d'ocupació per neteja forestal. Una despesa derivada del temporal que va arribar a Calella en forma de subvenció de 60.000 euros per contractar 20 persones.

Avui a les 22'25h recordarem a m2tv la nevada de l'any passat a través de dos reportatges.