dilluns, 14 de març del 2011

El PP i l'economia

El Partit Popular distribuirà aquesta setmana un butlletí municipal, que encapçala la notícia de la confirmació de Miquel Campoy com a candidat a l'alcaldia per les eleccions del pròxim 22 de maig. Campoy enumera les que considera són les problemàtiques que pateix Calella i una d'elles fa referència a la congelació de l'Impost de Béns i Immobles. Justament, un dels articles del butlletí i que es titula sota el nom “Crisi per tothom?” aprofundeix en aquesta qüestió.

La càrrega del capítol de personal en relació als ingressos que l'Ajuntament recapta en concepte d'impostos, i especialment de l'IBI, centra l'argumentació de l'article econòmic que el PP ha publicat en el butlletí municipal del partit. 6 dels sous que paga l'Ajuntament, incloent-hi la Seguretat Social, passen dels 60.000 euros l'any; i 84 superen els 30.000 euros l'any. L'alerta l'ha donat l'alcaldable Miquel Campoy: “en aquests moments els sous i la Seguretat Social dels treballadors de l'Ajuntament sobrepassa els 7M€ i tot el que recapta per impostos són 6,5M€, hi ha un dèficit d'entrades i sortides de mig milió d'euros. Crec que alguns càrrecs de l'ajuntament s'hauria de revisar les quantitats que cobren”.

Aquesta és la situació que explica el títol de l'article, atès que el PP considera que la crisi no està afectant d'igual manera a tothom. L'altra qüestió que s'hi analitza és la gestió feta pel govern municipal sobre la revisió del cadastre. Per Campoy, PSC i ERC han preferit mantenir el tipus impositiu de l'IBI, asfixiant als ciutadans amb una major pressió fiscal, en comptes d'actuar sobre les despeses: “amb tota la crisi que hi ha actualment, amb les dificultats que passen moltes famílies, creiem que es podria retocar a la baixa fer que aquest increment no arribés, tal i com hem calculat del 13. Hi ha poca sensibilitat per part de l'Ajuntament. El fet de cobrar el 50% del rebut al mes de juny, quan fa uns anys es cobrava al novembre, creiem que també perjudica a les persones que tenen una certa dificultat”. Campoy diu que perjudica a col·lectius com els pensionistes, amb retribucions congelades, o als empresaris que han d'afrontar aquesta despesa quan encara no ha començat la temporada turística.