divendres, 18 de març del 2011

Reflexió sobre la cultura catalana

La secció Montnegre d'Òmnium Cultural ha definit una programació especial per celebrar el 50è aniversari de l'associació per al foment i la defensa de la llengua i la cultura catalana. Durà a terme tres actes, el primer dels quals aquest vespre. Un diàleg entre l'ex conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, i el president de l'entitat Altres Andalusos, Lluís Cabrera, al voltant de la cultura catalana.

El responsable d'Òmnium Montnegre, Enric Sivianes, ha explicat que l'objectiu de la iniciativa és obrir una reflexió sobre el que significa la cultura catalana i les seves formes d'expressió. Qüestió que, per exemple, va generar diferents corrents d'opinió durant la Fira del Llibre de Frankfurt en relació als autors que havien d'actuar d'ambaixadors de la literatura catalana: “entre els oients de Ràdio Calella trobaríem opinions diverses. Qui diria que la cultura catalana és la que es fa plenament en català, algú diria que no, altres dirien que és la que es fa en l'àrea cultural i lingüística que coneixem com a Països Catalans, alguns potser creuen que no és necessari. Hi ha opinions molt diverses” -ha assenyalat Sivianes.

El diàleg sobre cultura catalana es farà a les 8 del vespre al Casal l'Amistat de Calella, i serà moderat pel director de l'Agència Catalana de Notícies, Saül Gordillo.

Òmnium Montnegre, que actua en l'àmbit comprès en els municipis de Calella, Sant Pol, Sant Iscle i Sant Cebrià de Vallalta i Canet de Mar; farà altres dos actes al llarg d'aquesta primavera. El clourà una xerrada sobre el 50è aniversari d'Òmnium Cultural.