dilluns, 14 de març del 2011

La feina d'Esquerra

La proximitat de les eleccions municipals queda palesa en el darrer número de “l'Opinió”, la publicació periòdica de la secció local d'Esquerra Republicana de Catalunya.

En portada, hi presenta la seva candidata a l'alcaldia, Cristina Gómez, amb una crònica de l'acte que es va celebrar el passat mes d'octubre al Teatre Orfeó i en el qual l'alcaldable republicana va dibuixar alguns dels que seran els principals eixos del seu programa electoral: la promoció econòmica i l'ocupació, la promoció del civisme i de la convivència ciutadana; i la preservació de la identitat catalana.


En les pàgines centrals del butlletí l'Opinió, ERC fa balanç de la feina feta en aquest últim mandat, amb un repàs exhaustiu de les actuacions de les regidories que estan en mans dels republicans. D'Hisenda, l'obtenció de romanents positius i un baix nivell d'endeutament, o situar els terminis de pagament per sota dels 60 dies fixats per llei. Una qüestió aquesta que ha permès poder tirar endavant molts projectes segons ha destacat la candidata dels republicans calellencs, Cristina Gómez als micròfons de Ràdio Calella.

De Serveis Públics, el butlletí d'ERC destaca el canvi del sistema de tarifa del rebut de l'aigua o la substitució de tots els trams de canonades de ploms que quedaven a Calella, a més de l'enllumenat de la urbanització Sant Quirze o del Far. En l'àrea de Comerç i Consum, es destaca la implantació del servei d'atenció al consumidor o les accions de dinamització del mercat municipal; a més de subratllar el suport donat a les campanyes comercials i a les millores que s'han fet a l'eix del carrer Església i Sant Joan, així com el seguiment del compliment de l'ordenança municipal de convivència pel que fa a l'ocupació de la via pública. Cristina Gómez considera essencial saber i comptar amb l'opinió dels ciutadans.

En Fires, ERC valora l'impuls a la millora de la sostenibilitat del model firal que ha estat reconegut amb una menció especial en els Premis a la innovació de les Fires de Catalunya. El reglament de participació ciutadana o el circuit d'acollida per a persones nouvingudes en Ciutadania; els bucs d'assaig musical a la Fàbrica Llobet-Guri, el Pla local de Joventut o la programació d'activitats d'oci juvenil, en l'àmbit de l'àrea de Joventut.