dimecres, 9 de març del 2011

Temes del Consell de Cultura

Una vintena de persones d'entitats de la ciutat van assistir al Consell Municipal de Cultura que es va fer dilluns al vespre.

El primer punt va ser la convocatòria de subvencions per a activitats durant el 2011. Aquest any hi haurà canvis a l'hora de concedir diners per part de l'Ajuntament, tal i com va avançar ja en el seu dia la regidora Pilar Rocafort. En concret es fixen les quantitats màxima i mínima subvencionables, "establir partides nominatives a entitats per a determinades activitats, que són subvencions directes que es regeixen per convenis"- ha manifestat Rocafort.

Un altre canvi és que fins ara l'Ajuntament necessitava tenir la documentació que acredités que les entitats estaven al corrent de les seves obligacions amb Hisenda i la Seguretat Social, i els associats havien d'anar a buscar directament la documentació fora de Calella.

Al consell també es va parlar de les darreres activitats fetes a la ciutat, les de Nadal i Reis i Carnestoltes. Diverses entitats van demanar una remodelació de la rua de reis com una revisió de vestuari i de l'ornamentació de les carrosses.

Entre les activitats de Nadal es va parlar de la nova ubicació del pessebre vivent, "que va anar bé però que caldrà omplir de més guarniments i escenes la plaça de l'ajuntament i augmentar el nombre d'entitats implicades".

Del Carnestoltes es va dir que el ball va acabar massa d'hora, a 2/4 de 3, i que de cara a altres anys, quan la sala sense columnes estigui insonoritzada, es podrà allargar fins més tard.

Al consell es va parlar també del pla local d'equipaments culturals. Es va fer un repàs a com s'ha creat. El text diu que a Calella, pel nombre d'habitants, hauria de tenir un equipament d'arts escèniques, un centre cultural polivalent i un arxiu municipal.

La voluntat de l'actual govern és aprovar-lo abans d'acabar el mandat i deixar dibuixat el traçat del que necessita Calella en els propers anys en matèria d'equipaments culturals.

En el torn final, la Colla de de Geganters va anunciar que, al llarg del 2012, estrenaran tres nous capgrossos, i que s'obre concurs per al disseny d'un d'ells. Qui tingui idees pot participar al concurs, i a la festa major de la Minerva es donarà a conèixer els dissenys guanyadors, a través de les bases que estan penjades a la web de la colla.