divendres, 11 de març del 2011

Candini es mostra crítica amb el govern

La portaveu de CiU Montserrat Candini va fer ahir balanç al Línia directa de l'actual mandat municipal i va valorar la tasca del govern bipartit PSC i ERC reeditat al 2007 i que va deixar a l'oposició a CiU, tot i ser la força més votada. Candini va lamentar el “menyspreu constant” demostrat per part del govern envers CiU. No han volgut consensuar, va manifestar la portaveu de CiU, tot i considerar que s'ha fet una oposició constructiva, gens revengista, i que mostra d'això són els 660.000 euros que, en forma de subvencions, ha aconseguit en qualitat de senadora.

Es va mostrar preocupada per un atur que entén constata que no s'han assentat les bases d'una bona economia productiva. Això sumat a la crítica, que no és nova, d'un excés de brutícia i de la pèrdua d'oportunitats que exemplifica amb la marxa de la festa dels Rockabilly's, el Campionat de dards o diversos tornejos esportius. Calella, afirma Candini, ha perdut lideratge i contradiu al regidor d'Hisenda pel que fa a la gestió econòmica feta aquests últims quatre anys. En relació a l'anunci del tancament del pressupost del 2010 en positiu, amb un romanent que rondaria els 200.000 euros, Candini va posar en dubte que els números estiguin sanejats. “Tenim constància per més d'un empresari que van rebre trucades demanant-los que les factures de novembre o desembre les presentessin al gener. No sabem quantes factures ni de quina quantitat es tracta, però ja avanço que demanarem al govern que ens faci una relació de les factures presentades al llarg de novembre i desembre amb data de 2010 per saber si han estat comptabilitzades”, va anunciar Candini. En aquest sentit, va recordar que en l'informe d'intervenció ja s'indicava que els ingressos previstos per al 2010 s'havien inflat i que algunes partides de despeses, sobretot de manteniment, estaven insuficientment dotades.

Sobre aparcament, a banda d'anunciar que CiU està treballant en una proposta que doni sortida real a les necessitats existents, Candini va argumentar la seva oposició envers l'actual projecte d'aparcament al mercat municipal. Considera que pel cost que tindrà no es crearan prou places noves. “Són 212 aparcaments quan en l'actual n'hi ha 110. Ens movem, per tant, en 102 aparcaments nous. El projecte no preveu que de moment hi hagi edificis, però en deixa les bases. Segons la Llei d'Urbanisme si fas edificis correspon una plaça d'aparcament per habitatge. Fem números”, va exposar la regidora.

Una altra de les crítiques que va fer al govern de Calella va ser haver fet una inversió de 4 milions d'euros en inversions de “dubtosa necessitat”, d'una mala planificació de les obres que limiten la mobilitat i l'entrada al municipi, i d'un escàs compromís amb l'Escola Salicrú i el projecte de les seves noves instal·lacions: “si no hi ha compromís real, si no hi ha signatura, no existeix compromís. Jo ja vaig traslladar a la consellera la voluntat de CiU i la necessitat que, malgrat els temps que corren i haver perdut tant temps, ho posin dins les prioritats quan les qüestions econòmiques ho permetin. És que ni tan sols han avançat en la cessió dels terrenys”, va indicar Candini.

I ha sumat una altra crítica, en aquest cas per una gairebé nul·la política social d'habitatge per part de l'executiu calellenc que, segons Candini, ha provocat que molts joves hagin hagut de marxar de la ciutat buscant en d'altres poblacions oportunitats d'habitatge a preus assequibles.