divendres, 4 de març del 2011

Palet deixa Esquerra

Jaume Palet deixarà Esquerra Republicana de Catalunya després de les eleccions municipals del 22 de maig. Palet ha confirmat a Ràdio Calella que dóna per acabada la seva relació amb la formació independentista perquè no comparteix les decisions que s'han près, a nivell nacional, i que per això deixarà de militar-hi.

No formarà part de la llista de la candidata republicana Cristina Gómez ni de cap altre partit que es presenti a les municipals de Calella, tal i com s'havia especulat en els darrers mesos. Jaume Palet ha anunciat que trencarà amb Esquerra Republicana de Catalunya després de les municipals del maig, havent complert 16 anys d'activitat política: els 4 primers com a regidor a l'oposició i els 3 últims mandats amb responsabilitat dins el govern municipal. El seu anunci, a micròfons de Ràdio Calella, és el d'un adéu momentani ja que deixa la porta oberta a tornar a la vida política municipal d'aquí a 4 anys. Palet ha dit que “de moment la meva vida política acaba al maig, em dedicaré a la meva vida professional que també mereix atenció perquè em dedico a la construcció i estem moments força complicats. De moment, 4 anys per carregar piles i en un futur ja veurem què passarà”.

Palet es desvincula d'Esquerra Republicana de Catalunya, tornarà el seu carnet de militància, perquè no comparteix el seu projecte polític. Desavinences, sobretot, per decisions preses a nivell nacional: “el segon tripartit després dels errors monumentals del final del primer tripartit, no s'hagués hagut de reeditar. Crec que ERC en el segon tripartit hauria d'haver anat a l'oposició o fer pactes puntuals amb el PSC, però no comparteixo el fet de forçar el segon tripartit, sí o sí”.

Marca distàncies amb el camí que ha près ERC en els últims anys però, tot i això, Palet ha encoratjat públicament la candidata republicana a les municipals de Calella, Cristina Gómez, en el nou projecte polític de la secció local. Fins a la constitució del nou ajuntament, al mes de juny, el regidor desenvoluparà normalment i amb la mateixa intensitat els seus càrrecs. Afirma que tancarà aquesta etapa política amb la tranquil·litat que dóna la feina ben feta: “hem intentat dins les nostres possibilitats ordenar al màxim la ciutat a nivell de mobilitat i viabilitat. Amb les brigades municipals han estat 12 anys d'intens treball, hem fet moltes feines del dia a dia que no es veuen però hi són. M'emporto un bon sentiment” -ha afirmat el regidor de Governació.

Jaume Palet va ocupar el tercer lloc de la llista d'ERC en les municipals del 2007.