dimecres, 23 de març del 2011

Soterrament de contenidors

El soterrament de les bateries de contenidors de la plaça del Rei i del carrer Jacint Verdaguer posaran el colofó als importants projectes urbanístics que s'han fet a Calella aquests darrers mesos. L'Ajuntament acaba de treure a licitació les obres i es calcula que, entre abril i maig, s'hagin executat.

La peatonalització del carrer Sant Joan i l'ampliació de la zona de vianants del carrer Església s'arrodoniran amb el soterrament de les dues àrees de contenidors que hi ha en zones pròximes. L'Ajuntament de Calella ha licitat les obres per un preu de sortida de 155.000 euros.

La proposta consisteix en crear àrees d'aportació, que separin les fraccions de la brossa. N'hi haurà per paper, vidre i plàstic; a més de rebuig i orgànica. Un canvi que, per l'alcalde, serà sens dubte beneficiós en molts sentits. "Els contenidors soterrats milloren notablement l'impacte visual, permeten mantenir els residus en un espai tancat i, a més, redueixen les olors que desprèn la brossa", ha explicat l'alcalde Josep Maria Juhé, qui també ha assenyalat que hi ha beneficis en termes de "conscienciació ciutadana".

Juhé ha declarat que les noves àrees de contenidors soterrats estaran instal·lades i en funcionament entre els mesos d'abril i maig.