divendres, 11 de març del 2011

Demà, el Carnaval de l'Alt Maresme

La rua de Carnaval de l'Alt Maresme d'aquest 2011 podria no fer-se per causes meteorològiques. Les previsions són que dissabte caiguin pluges abundants a la comarca. Si els pronòstics es compleixen, no hi haurà desfilada de disfresses pels carrers, però sí que es manté la festa i el ball a la Fàbrica Llobet-Guri.

Els organitzadors asseguren que no ho poden anul·lar perquè l'Orquestra Selvatana ja està contractada. I tampoc es pot aplaçar perquè els caps de setmana següents ja són dins la Quaresma i no són idonis per celebrar la rua. La pluja deslluiria molt una festa que es preveu sonada, ja que aquest podria ser l'any de consagració del carnaval de l'Alt Maresme, batent el record de participació, tal i com ha assenyalat Pere Moragas,un dels organitzadors.

Hi ha 40 comparses, el que significa unes 2.000 persones disfressades participant a la rua. Moragas ha explicat que els avantatges del Carnaval de l'Alt maresme és que el trajecte és curt, però tot s'omple de gent i les comparses van molt apilades, cosa que dóna molta plasticitat a la rua. Tanta gent i carrosses espectaculars pot portar alguna sorpresa. Passen pel nou tram arreglat del carrer Església, que ha quedat més estret. Els organitzadors però, no les tenen totes.

Totes elles competiran per un primer premi de 2.700 euros, d'entre un total de 15 premis per comparses i 4 per a grups, que són els conjunts de disfresses que no porten carrossa. La rua comença a l'Avinguda Hispanitat de Pineda i ve direcció Calella, pel carrer Església, fins a Indústria, amb fi de festa la Fàbrica Llobet-Guri, amb entrada gratuïta.