dimecres, 2 de març del 2011

L'hora de la deliberació

La categoria amb més textos presentats als Jocs Florals de Calella és la Flor Natural, amb gairebé 80 obres. Aquesta xifra s'ha donat a conèixer després que dissabte acabés el termini de presentació d'obres. I la que menys originals ha rebut és el Premi Maria Teresa Saula, que en té 10. Des de l'organització estan exultants amb les xifres de treballs rebuts. Consideren que els mitjans de comunicació electrònics han generat una invasió de treballs cap als Jocs Florals de Calella.

Les tres primeres categories dels Jocs, les clàssiques, són les que més poemes han rebut. 79 la Flor Natural, 39 l'englantina i 41 la Viola. Els premis calellencs estan també tots representats. El Maria Cardona ha acollit 12 obres que lloen les ermites. N'hi ha 12 per al premi juvenil La Llopa, 10 proses poètiques juvenils premi Maria Teresa Saula, 23 proses poètiques per el premi Francesc Grau i 18 poemes que canten el sentit de la veu, per al Premi Francesc Castells, un guardó en honor aquest any d'aquesta emissora, Ràdio Calella. Josep Miracle, secretari dels Jocs, ha destacat la importància de les obres rebudes.

Aquest any el bon volum de poemes rebuts ha estat en bona part gràcies al correu electrònic, que ha facilitat l'enviament de textos. Ara els poemes estan sent valorats pel jurat qualificador.

La gala es farà el 27 de març a la Sala Mozart, al migdia, amb el veredicte i la proclamació dels guanyadors, i allà es farà un reconeixement als treballadors de Ràdio Calella.