dimarts, 1 de març del 2011

Doble aniversari

El Va de Cultura, l'agenda d'activitats de la Vallalta a la Tordera, està d'aniversari, de doble aniversari. Aquest mes de març celebra la seva majoria d'edat, 18 anys i l'edició del número 200.

Els orígens del que es coneix popularment com el “Vade”, es remunten a l'any 1993 quan un grup de persones vinculades a la Llibreria La Llopa de Calella volien donar un servei més als seus clients amb la publicació d'una agenda amb els principals actes culturals de la ciutat.

El butlletí va voler ser, i encara ho és, segons Carme Guri, l'actual editora i implicada en el projecte des dels seus inicis, una agenda mensual d’activitats principalment culturals que es difon entre les poblacions de l’Alt Maresme. També es busca afavorir una relació intercomarcal. Guri creu que la seva arrelada popularitat segurament rau en la simplicitat i la presentació de les activitats en un ordre estrictament cronològic. Destaca que hi ha mesos en què la feina puja, sobretot a l'estiu amb les festes majors. També en aquests moments puntuals puja el tiratge.

Tot i ser un projecte consolidat, Carme Guri considera que el futur és incert. Destaca que en moments puntuals els ajuntaments de la zona també hi col·laboren econòmicament quan hi ha molts actes organitzats pels municipis.

El Va de Cultura es distribueix a Sant Pol de Mar, Sant Cebrià de Vallalta, Calella, Pineda de MAR, Santa Susanna, Malgrat de Mar, Palafolls i Tordera. Actualment també té pàgina web:www.vadecultura.cat.