dilluns, 14 de març del 2011

Festa de Carnaval de l'Alt Maresme a la Fàbrica Llobet-Guri

Tot i la intensa pluja que va caure dissabte durant tot el dia, els colors i la música del Carnaval de l'Alt Maresme, promogut per Calella i Pineda de Mar, van fer acte de presència. Això sí, a les instal·lacions de la Fàbrica Llobet-Guri. El lloc on havia d'acabar la festa un cop feta la rua pels carrers de Poblenou, Pineda i Calella. Una rua però que sí va quedar anul·lada per la pluja. En tot cas, els membres de la comissió organitzadora consideren que el Pla B ha sortit perfecte.

Les 3 sales més grans de la Fàbrica Llobet Guri de Calella han acollit la celebració aquest dissabte del carnaval de l'Alt Maresme. La pluja que de manera constant van caure al llarg de tot el dissabte va fer que es suspengués la rua pels carrers de Poblenou, a Pineda, i de Calella, tot i que els organitzadors van decidir mantenir la festa programada a la Fàbrica Llobet-Guri. Allà els jurat va poder valorar les diferents comparses participants i entregar els premis. En aquest sentit, cal destacar que el món de la fantasia i els colors atrevits, representats en el “El Regne Perdut” de Montcada i Reixac ha estat la comparsa guanyadora amb el primer premi de la Gran Rua de Carnaval de l'Alt Maresme. Se'n porten 2.700 euros. El segon premi ha estat per als “Guapos de Tossa” que l'any passat es van fer amb el primer premi. Enguany se'n duen 1500 euros. El tercer premi ha estat per a la comparsa “Hòstia quina colla” de Lloret de Mar. En total s'han repartit 10.320 euros en premis per a comparses i 520 euros per als grups participants.

Pere Moragas, un dels integrants de la comissió organitzadora, ha destacat que la gran sort ha estat comptar amb la Fàbrica Llobet Guri perquè si el final de festa hagués estat a Pineda de Mar no es podria haver fet per falta d'espai.

A la rua hi van participar-hi 35 comparses i 17 grups d’arreu de Catalunya. Algunes de les comparses comptaven amb prop de 200 persones disfressades.
El Carnaval de l’Alt Maresme està organitzat per la Comissió del Carnaval amb el suport dels Ajuntaments de Pineda i de Calella.