dimecres, 9 de març del 2011

Puig informa del romanent positiu del 2010

L'Ajuntament de Calella ha fet una bona gestió del seu pressupost i dels seus comptes municipals. Així de taxatiu ha estat el regidor d'Hisenda i Règim Intern, el republicà Jaume Puig.

El portaveu municipal d'ERC va visitar ahir dimarts al vespre el Línia Directa de Ràdio Calella.

Des dels micròfons d'aquesta casa Puig ha avançat que, tot i estar en un context de crisi i de menys ingressos a les arques municipals, totes les àrees del consistori han treballat per aconseguir un equilibri constant entre les inversions i la despesa corrent. Fruit d'això, el 2010 es tanca amb un romanent positiu de 200.000 euros aproximadament i "és per tant, una bona gestió, hi ha hagut contenció de la despesa, s'ha fet un control exhaustiu de pressupostos, demanant a totes les regidories 2 o 3 pressupostos per mirar el millor qualitat-preu" -ha reblat Puig.

Aquest fet permet a l'Ajuntament tenir per aquest 2011 capacitat d'endeutament i per tant, de poder tirar endavant inversions.

Precisament, en el capítol d'inversions, Jaume Puig també ha parlat de la construcció del futur hospital de Calella i de l'Escola Doctor Carles Salicrú. En el cas de l'hospital, Puig destaca que l'anterior Govern de Catalunya i la consellera de Salut, Marina Geli, van adoptar el compromís de tirar-lo endavant. Ara el govern ha canviat i, segons Puig, les prioritats potser són unes altres: "Ja no som nosaltres qui diem que no es farà l'escola i l'hospital, és el nou govern català, ara miren números, quines són les actuacions prioritàries, una mica estan espantant la gent..." -ha reblat el regidor republicà.

En el decurs del programa, el regidor d'Hisenda, Règim Intern i Esports va fer balanç d'algunes inversions fetes al llarg del mandat i ha destacat, entre d'altres, la creació del Pla d'Equipaments Esportius, la millora i ampliació dels carrils bici a la façana marítima, les instal·lacions per a les bitlles catalanes, l'enllumenat públic i eficient al Parc Dalmau i la reforma del gimnàs de la zona esportiva La Muntanyeta que gestiona el Club Atletisme Calella.

Jaume Puig ha explicat que, governi qui governi, la construcció del pàrquing a la zona del mercat municipal serà un dels projectes que s'haurà de tirar endavant durant el pròxim mandat. En aquest sentit és conscient de la seva importància per dues raons: per acabar amb el dèficit d'aparcament i per millorar l'accés a la zona comercial de la ciutat.

Avui al Línia Directa, després de l'Info Vespre -19'15h-, conversarem amb l'alcalde i cap de llista socialista Josep Maria Juhé, que també respondrà a les preguntes que li facin els oients via telefònica 93 766 03 33, via facebook o a través del correu electrònic radio@rtvcalella.cat.