dimarts, 22 de març del 2011

Un nou capgròs

Calella tindrà aviat un nou capgròs i l'haurà dissenyat la pròpia ciutadania de Calella. La colla de Geganters i Grallers ha obert un concurs d'idees per tal que tothom hi pugui aportar una proposta, seguint unes bases. Després la colla escollirà el millor disseny i el farà construir. La voluntat és presentar el disseny a la propera festa major de setembre i tenir-lo fet a la festa major del 2012.

Qui tingui una idea de personatge representatiu de la ciutat de Calella i el vulgui immortalitzar en un capgròs, pot dibuixar-lo, dissenyar-lo i entregar-lo a la colla de geganters, ara que ha iniciat el procés per crear un nou capgròs. Hi ha dues categories, la infantil, on hi poden participar infants de fins a 13 anys, i la d'adults.

Els projectes es poden presentar fins a l'agost d'aquest any, i l'elecció del guanyador es farà el 24 de setembre, coincidint amb la Fira de Calella i l'Alt Maresme, per la Minerva. D'aquí un any i mig el capgròs ja serà una realitat. Per ara s'ha de crear el disseny, i no només de la cara.

El guanyador infantil tindrà de premi les figuretes dels gegants de Calella i en principi, si no fos un disseny molt atractiu, no està previst portar-lo a construir.

El guanyador en categoria absoluta rebrà 200 euros de premi i les figuretes. El segon premi són només les figuretes, i el tercer premi és una samarreta dels Gegants. Les bases senceres del concurs es poden consultar a la pàgina web www.gegantscalella.cat