dijous, 3 de març del 2011

El Carnaval ja és aquí

Tot a punt per festejar el Carnestoltes. Les activitats programades per la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Calella comencen avui, aquesta tarda, amb la celebració del dijous gras. La proposta ha variat respecte a anys anteriors perquè aquests dies els nens i nenes -que és a qui s'adreça- tenen vacances de la Setmana Blanca. A causa de la pluja que queia aquest matí, la festa es farà finalment a la Fàbrica Llobet a les 5 de la tarda i no a la plaça de l'Església, com estava previst inicialment. Comptarà amb l'actuació del grup d'animació infantil Set de So.

La gresca continuarà dissabte amb la tradicional rua infantil. El punt de sortida serà la plaça de la Constitució, on faran l'arribada el rei i la reina Carnestoltes, que s'adreçaran a la mainada per animar-los a disfrutar de la festa. Allà, a la plaça de la Constitució s'iniciarà la cercavila que farà passar a tots els participants, ben disfressats, pels carrers Bisbe Sivilla, Romaní, Església i Ànimes; fins arribar al lloc on es celebrarà la festa del Carnaval infantil.

La participació a la rua i l'entrada a la festa de Carnaval infantil, que inclourà un berenar popular, és gratuït. Val a dir que, en cas que plogui dissabte, la festa començarà igualment a les 5 de la tarda però directament a la Fàbrica Llobet-Guri.

Allà mateix, i a la nit, s'hi farà el ball de disfresses, enguany amb l'actuació de La Banda del Drac. Una orquestra que ja va ser a Calella en motiu de la Fira del Món Geganter i que ofereix música de ball amb un repertori ben farcit de lletres catalanes. Començarà a 2/4 d'11 de la nit i hi haurà un servei de bar amb entrepans del qual s'encarreguen les entitats locals Associació Cívica i Cultural Sant Quirze, Agrupament Escolta Montnegre, a més dels membres de la comissió de festes del Consell de Cultura.

«Programa Carnestoltes 2011»