dijous, 17 de març del 2011

Menys paperassa en la política social

La política social s'ha de desburocratitzar i humanitzar. Així ho ha afirmat el conseller de Benestar i Família, Josep Lluís Cleries, durant la xerrada “La ciutat de les persones”, que Convergència i Unió de Calella ha organitzat aquest dimecres dins d'un cicle de taules rodones participatives.

El conseller ha indicat que cal un pla d'inclusió social potent que doni solucions a les necessitats de les persones. També ha criticat la llei estatal de dependència, ja que considera que l'important és ser independent o autònom.

Cleries ha defensat la família, que ha definit com a nucli d'estimació, i el sector social que representen les entitats; que són unes xarxes que sempre seran més ràpides en resoldre problemes que les pròpies administracions, que haurien de cooperar i no competir.

El conseller també ha defensat el pacte fiscal per a Catalunya i ha dit que els pressupostos de la Generalitat d'aquest any seran realistes. A més ha afirmat que "Catalunya té en aquests moments una riquesa que no és la que voldríem, en bona part perquè des de l'Estat no ens donen els recursos que Catalunya aporta".

La cap de llista de CiU a les eleccions muncipals, Montserrat Candini, ha indicat que una de les seves prioritats és crear ocupació ja que la taxa d'atur a Calella és del 19'36%, un fet que ha qualificat de "gravíssim".

Per la seva banda, el doctor Pere Puig ha indicat que la salut pública s'hauria de tractar de manera transversal en les diverses regidories, ja que segons diu està en els “mínims més justos”. En aquest sentit, ha dit que s'ha de millorar la salut laboral, l'autonomia de les persones grans i la vacunació infantil.

També ha intervingut en el debat Miquel Martí, molt vinculat a les associacions de la ciutat.