dijous, 24 de març del 2011

Trobada de geocachers

Calella serà l'escenari d'una trobada del joc d'aventures geocaching. El cap de setmana del 8 i 9 d'octubre s'ha organitzat una concentració de geocachers que tindran la missió de trobar els tresors amagats que hi haurà a la ciutat.

El Geocaching és un joc de recerca d'objectes, pel qual es necessita, únicament, un terminal GPS. Als participants se'ls lliuren les coordenades del lloc on s'han dipositat els tresors i l'objectiu és localitzar-ne el major nombre possible.


Calella acollirà el segon cap de setmana del mes d'octubre la trobada Catalunya 2011 del geocaching, un joc d'aventures que està arrelant profundament a nivell mundial. Consisteix en trobar, mitjançant un terminal GPS i un mapa, els tresors que l'organització ha amagat a la ciutat escollida. Està obert a tot tipus de persones, famílies senceres si es vol. Només cal formar part del col·lectiu de geocachers, tal i com ha explicat la regidora de Turisme de Calella, Loida Serrano: “T'has de referenciar i donar-te d'alta a la seva pàgina web. Ja hi ha ciutadans de Calella que són buscadors de tresors; però és una afició força discreta, no surt gaire a la llum, però sembla ser que tenim cachers aquí a Calella”.

El joc permet descobrir la ciutat des d'una vessant lúdica. Un valor que interessa especialment a Calella com a destinació turística: “aquelles activitats que posen en valor la nostra ciutat: el patrimoni artístic, històric i natural; aprofitar-ho i a més en un moment que ajuda a desestacionalitzar" -ha indicat Serrano.

El del pròxim més d'octubre serà el segon Mega Event que es celebra a Catalunya. L'organització avança, a través del seu web, que es col·locaran més de 100 tresors o cachers diferents que permetran, a més de jugar, conèixer l'entorn natural de Calella. Durant el cap de setmana, es programaran altres activitats adreçades als participants.