dimarts, 15 de març del 2011

Es presenta el Pla d'igualtat

La presentació pública del recentment aprovat Pla d'igualtat municipal de Calella ha estat un dels actes inclosos en la programació d'activitats al voltant de la celebració del Dia Internacional de les Dones. Es va fer diumenge a la sala d'actes de l'Ajuntament Vell, en un acte organitzat conjuntament per la Regidoria de Ciutadania i l'associació Dones de Calella.

Calella té l'itinerari marcat per assolir la plena igualtat entre els seus ciutadans. S'han definit, a cinc anys vista, les accions i iniciatives que s'han de promoure per acabar amb la discriminació per motiu de gènere amb l'objectiu de construir una societat justa i pròspera per a tothom. Queda tot recollit en el Pla Municipal d'Igualtat que es va aprovar a principis de febrer i que parteix d'una anàlisi de les condicions de tracte i la situació que viuen homes i dones a la nostra ciutat. El resultat prova la necessitat de fomentar la cultura de la igualtat: cal trencar amb patrons socials que perpetuen les diferències. Núria Solé, tècnica d'Igualtat Calella ha assenyalat que “les dones clar que ens hem incorporat al món laboral però als homes encara els falta una mica per incorporar-se al món domèstic i les dones encara van una mica sobrecarregades, fins i tot estressades, i això s'ha recollit de tots els àmbits”.

Solé també ha remarcat “la quantitat de dones grans que viuen soles a Calella. Són dones que no han estat educades en la cultura del demanar i que no assisteixen a Serveis Socials”.

El progrés i la universalització de l'estat del benestar ha contribuït a pal·liar les desigualtats entre homes i dones, però n'ha creat d'altres en col·lectius molt determinats: “han vingut dones immigrants que han suplert la feina que nosaltres no volem, no desitgem o no volem fer; i són dones que segueixen heretant les desigualtats que teníem abans: un treball no reconegut, submergit, un treball no pagat”.

La presentació pública del Pla Municipal d'Igualtat de Calella va estar precedida de la jornada de portes obertes que va organitzar l'associació Dones de Calella, que van fer una demostració d'activitats a la plaça de la Constitució.

Tot plegat formava part dels actes de commemoració del Dia Internacional de la Dona, que continua en marxa.