dimarts, 29 de març del 2011

Es presenta el Giramaresme

S'ha obert la convocatòria per a la quarta edició del Giramaresme, el concurs de talents musical que organitzen 11 ajuntaments de l'Alt Maresme. Un projecte engendrat l'any 2008 per la regidoria de Joventut de Sant Pol de Mar amb la voluntat de convertir-se en una plataforma de promoció per als grups i solistes musicals residents a la comarca, de tots els estils. El premi per al conjunt guanyador és una gira de concerts per les festes majors de les poblacions impulsores.

El grup mataroní Tabarka va ser el guanyador del primer Giramaresme, quan era un projecte que impulsava en solitari l'Ajuntament de Sant Pol de Mar. Daclub!, de Malgrat de Mar, i La Bundu Band, d'Arenys de Munt, van ser premiats en les edicions posteriors del concurs. El Giramaresme arribarà aquest any 2011 plenament consolidat com a iniciativa singular al territori, amb un gran potencial, i de la qual en formen ja part 11 ajuntaments de l'Alt Maresme. Vol ser una plataforma de suport al talent musical dels grups de joves que hi ha a la comarca.

Ahir, a Arenys de Mar, es va fer l'acte de presentació de la quarta edició, que va comptar amb la presència de la regidora de Joventut de Calella, Pilar Rocafort. La seva homòloga, i amfitriona de l'acte, Assum Balliu resumia l'objectiu del concurs: “proporcionar oportunitat als joves músics del Maresme per donar a conèixer els seus projectes arreu de la comarca i promoure nous estils. Compartir escenaris en festes majors i concerts de renom, important, i sobretot difusió de grups a través de diversos mitjans de comunicació”.

Giramaresme també ha reforçat la seva presència a les xarxes socials facebook i a l'especialitzada myspace, com a canals de difusió de tots els grups seleccionats per al concurs. Un procés que s'ha modificat per evitar les suspicàcies i queixes. El primer sedàs el passarà un jurat format per un dels membres dels grups Rosa de Luxemburg, Wantum i Soweto. Escolliran els 8 finalistes, dels quals 4 passaran a la semifinal mitjançant un sistema de votació popular entre els assistents als dos concerts programats. Pilar Rocafort ha dit que “no es tractava de deixar-ho de banda i centrar-nos en una votació objectiva del jurat, sinó mantenir aquest punt de participació però reconduït per evitar situacions que s'han donat en anys anteriors i que no han ajudat en la bona marxa del concurs sinó que l'han entorpit”.

Un sistema més “just i transparent” segons s'assegura des de l'organització, dins el qual els votants hauran de presentar el carnet d'identitat en el moment d'escollir el seu grup preferit. Els dos concerts de semifinals es faran el 3 i 4 de juny a Santa Susanna i a Arenys de Munt; i la final serà l'11 de juny en un concert a Calella.