dimarts, 1 de març del 2011

Projecte fet realitat

El projecte “Calella per Vicenç Ferrer” és ja una realitat. L'alcalde, Josep Maria Juhé, i la regidora de Ciutadania de l'Ajuntament de Calella, Pilar Rocafort, van assistir la setmana passada a la inauguració de l'hospital rural que l'oenagé ha construït al poble de Pathikonda i que donarà cobertura a una població d'aproximadament 25.000 persones. Acompanyats pel fill del missioner, Moncho Ferrer, es va descobrir una placa que recorda l'aportació que ha fet la ciutat de Calella en la posada en funcionament d'aquest centre de salut, que passa formar part de l'ampli ventall de serveis que ofereix la Fundació per millorar la vida dels pobladors de la regió d'Anantapur.

Calella ha volgut recordar la figura del missioner Vicenç Ferrer, mort l'estiu de 2009, contribuint al que ell va dedicar tota la seva vida: a ajudar els més pobres de l'Índia. Els 40.000 euros que s'han recollit des de llavors a través d'activitats benèfiques impulsades pel teixit associatiu local, i que s'engloben en el projecte Calella per Vicenç Ferrer”, han permès construir un hospital rural en una regió aïllada del districte d'Anantapur, on hi ha la seu de l'ONG. Es va inaugurar la setmana passada en presència d'un grup de 36 calellencs, amb l'alcalde i la regidora de Ciutadania entre ells.

El centre sanitari s'ha construït en uns terrenys cedits a la Fundació Vicenç Ferrer i serà gestionat per un equip mèdic integrat per voluntaris provinents, principalment, de Catalunya i Espanya. Aquí és on la tasca de l'ONG té més difusió i d'aquí són la majoria de turistes que s'hi desplacen, atrets per la figura del missioner i el llegat latent que hi ha deixat. Arran d'això, el català és ja una de les llengües en què es realitzen les visites guiades.

Amb una d'elles, el grup de calellencs va poder conèixer, in situ, els diversos projectes agroalimentaris que s'estan duent a terme, el centre especialitzat d'atenció a malalts de SIDA o el de tractament mèdic per a persones discapacitades.

L'entitat local Foto-Film Calella realitzarà un reportatge fotogràfic sobre aquest últim viatge a l'Índia, ja que els seus membres mantenen una relació molt estreta amb la Fundació i la família Ferrer.