dimecres, 30 de març del 2011

Tallers sobre antigues civilitzacions

El Museu Arxiu Municipal Josep Maria Codina i Bagué ha organitzat uns tallers familiars sobre les antigues civilitzacions. Són un conjunt de quatre activitats per aprendre tot jugant. Els tallers s'adrecen a famílies amb nens i nenes de més de sis anys, perquè es calcula que és l'edat en què ja han tocat aquests temes a l'escola. La primera activitat es farà aquest diumenge i tractarà sobre la Prehistòria i les pintures rupestres.

El Museu-Arxiu Municipal de Calella vol apropar la història més llunyana als escolars de la ciutat, i fer-ho en un ambient lúdic i distès. La proposta s'articula a través de quatre tallers pràctics, a la que nens i nenes hi han de participar juntament amb la seva família. Aquest diumenge arrenca la programació fent un llarg viatge per remetre'ns als primers moments de la història humana i una de les formes d'expressió i comunicació. Carme Torm és la directora de Patrimoni de Calella i ha dit que “els fan una explicació de què consistia aquestes pintures en les coves prehistòriques, com es feien, els procediments, quines temàtiques tenien; adreçat tot a la seva edat. A partir d'aquí fan l'activitat pràctica: pinten un dels models sobre animals, figures humanes o formes esquemàtiques aplicant-ho en suport de paper i que després els nens es podem emportar a casa”.

El primer taller familiar sobre la prehistòria i les pintures rupestres es farà diumenge a les 11 del matí a l'equipament municipal. Per assistir-hi cal inscriure's prèviament trucant al número de telèfon 93 769 51 02 perquè les places són limitades. El procediment serà el mateix per als tres tallers següents: el del 8 de maig, que tractarà sobre els mites i llegendes de Grècia i que convidarà als infants a decorar una peça de ceràmica. El 5 de juny, el taller es dedicarà als pobles ibers i l'artesania de la ceràmica; i l'última proposta, la del 3 de juliol, se centrarà en l'altra civilització clàssica: Roma. L'activitat pràctica d'aquest últim taller consistirà en confeccionar un mosaic.

Els tallers familiars al Museu compten amb el suport de l'entitat Amics del Museu i els realitza l'empresa Arqueonet.

«Fulletó Tallers Familiars»