dimarts, 31 de març del 2009

Amb l'abril, arriba el Festimatge

Aquesta setmana es presenta el "Festimatge 2009", el certamen de fotografia i cinema que organitza el col•lectiu Foto-Film Calella. Aquest dimecres dia 1 d’abril es fa la presentació a la Delegació de la Vila de Perpinyà a Barcelona i divendres 3 es presenta al Far de Calella.

En fotografia les principals mostres de fotografies són la de "Llibertat i el combat a l'exili", de Patrick Robert i "Introspectiva" de José Ramon Luna de la Osa a la Sala Polivalent Ajuntament Vell. I la segona és la de Foto Periodisme a Catalunya de la família Pérez de Rozas, que vol ser un Homenatge a la família per la seva trajectòria fotogràfica periodística i vinculació a la ciutat de Calella.

També es podrà veure la mostra "Barcelona segle XXI" del Col•lectiu Negatiu als aparadors de diversos comerços de l'Associació de Comerciants-Calella Centre Comercial, i exposicions a indrets com la Cooperativa de l’Amistat, la biblioteca, la sala Mozart o el Centre d’Acció Jove, entre molts altres espais.

Pel que fa al cinema aquest any el certamen es presenta amb poques novetats però amb plats forts com les projeccions del Trofeu Torretes de Curtmetratges i la 36ena trobada internacional de cinema 9.5.

El Festimatge 2009, que acabarà el dia 26 d’abril, inclou també un curset de cinema jove per als estudiants de les escoles i instituts de Calella.